+31853014366 mintas@mintas.nl

zaden

 

Leverancier in zaden

Zaden zijn dat deel van een plant waarin het embryo van een toekomstige plant zit. Zaden zitten boordevol voedingsstoffen, eiwitten en gezonde oliën. Ze bevatten calorieën die afkomstig zijn uit essentiële en gezonde omega 3-vetzuren, eiwitten en vezels. Daarnaast bevatten ze veel mineralen, enzymen en antioxidanten.  

Ahoewel Mintas Specialty Foods niet beperkt wordt qua productmogelijkheden, is het gespecialiseerd in de distrubitie van onderstaande zaden. De gebruikelijke verpakkingsmogelijkheden zijn 25 kg in zakgoed of 1000 kg product in bigbags. Op basis van klantwensen kan eveneens aangeleverd worden in een verpakkingshoeveelheid van 5 of 10 kg per zak en 750 of 800 kg product per bigbag. De gebruikte verpakkingstype is papier of polypropyleen en conform EU wetgeving.

Lijnzaad

Lijnzaad kan aangeleverd worden als heel lijnzaad maar ook in de gebroken of gemalen variant. 

Zonnebloem

Zonnepitten worden aangeboden in de gepelde en ongepelde variant. Daarnaast kan het gepelde product zowel geroosterd als gebroken worden. 

Chia

Chiazaad wordt aangeboden in de gebruikelijke zwarte variant. 

Sesam

Het sesamzaad kan aangeleverd worden in de natuurlijke en geroosterde variant. Zowel gepeld, ongepeld als zwart sesamzaad. 

Pompoen

Pompoenpitten zijn verkrijgbaar als GWS A grade, AA grade of als Shineskin A of AA grade. 

Maan

De blauwe variant maanzaad wordt aangeleverd met een laag gehalte aan opiaten waarmee voldaan wordt aan de EU wetgeving.